“Françoise, je taarten zijn verrukkelijk, deel ze toch gewoon met iedereen!”

Het verhaal van Les Tartes de Françoise begint in 1994 in een kleine Brusselse keuken waar de kokkin heet  … Françoise! Ze houdt van alles wat lekker, natuurlijk en eenvoudig is. Ze maakt verrukkelijke taarten die niet alleen indruk maken op haar vrienden, maar ook restaurants in de buurt weten te bekoren. “Françoise, je taarten zijn verrukkelijk, deel ze toch gewoon met iedereen!” klinkt het in koor. 
Zo gezegd, zo gedaan … het eerste atelier van Les Tartes de Françoise opent zijn deuren in de Renbaanlaan te Elsene. Het is geen banketbakkerij. Je komt meteen binnen in het atelier waar de taarten worden bereid. Françoise maakt er grote, sierlijke, leuke en feestelijke taarten om te delen met iedereen. Vrienden, geliefden, collega’s of familie … iedereen mag van haar zoete of hartige smulpleziertjes genieten! De taarten van Françoise zijn huisgemaakt op grootmoeders wijze, zonder tierlantijntjes, eenvoudig maar overheerlijk. Met liefde bereid, boordevol heerlijke ingrediënten … dat smaakt!

Vandaag is daar amper iets aan veranderd. Er zijn veel meer ateliers, maar het idee en de kwaliteit zijn nog precies dezelfde. De teams van Tartes de Françoise gaan zorgvuldig te werk, hebben oog voor detail, beschikken over de nodige knowhow en kiezen steeds meer voor bio en seizoensproducten. En daarmee is alles gezegd. Vandaag kan iedereen van Françoises taarten smullen. Het geluk wordt zowat overal in België gedeeld: van Waterloo tot Antwerpen, van Gent tot Terhulpen en van Ukkel tot Stockel … Een verhaal van lekker eten met een hart waar Les Tartes de Françoise elke dag verder aan schrijft. Wij nodigen u uit om dat verhaal te blijven volgen en de (verrukkelijke) smaak van goed werk met ons te blijven delen. Smakelijk!