VRAGENLIJST (antwoorden zie onderaan)

1-Wat zijn de afmetingen van onze taarten (diameter)?
2-Welk formaat van taart of quiche kiest u het best?
3-Hoe onze quiches en taarten opwarmen?
4-Hoe worden onze taarten en quiches het best bewaard?

1-Wat zijn de afmetingen van onze taarten (diameter) ?

QUICHES & ZOUTE TAARTEN
Duo = 17 cm
Klein = 21 cm
Groot = 30 cm
Uitzondering Risotto champignon  = 18 cm (klein), 26 cm (groot)

ZOETE TAARTEN
Klein = 21 cm
Groot = 30 cm
Uitzondering Tiramisu taart, zachte chocolade taart, rodevruchtenmereingue, wittekaastaart op speculoos (met of zonder framboos) en pecan walnoot taart = 18 cm (klein), 26 cm (groot)

2-Welk formaat van taart of quiche kiest u het best?

Meestal hangt die keuze af van het aantal gasten met wie u een taart wilt delen, van het tijdstip waarop u ze wilt opeten en van eventuele bijgerechten.

Sommige taarten en quiches stillen de honger sneller dan andere. De volgende informatie is dus louter indicatief.

Als dessert of als tussendoortje bij een kopje thee of koffie: snijd de grote zoete taarten in 8 à 10 stukken. Voorzie 1 stuk per persoon. Uitzondering: de tarte tatin en de suikertaart worden het best in 6 à 8 stukken verdeeld.

Voor een dessertbuffet: snijd de grote taarten in 10 à 12 stukken. Voorzie 2 stukken per persoon.

Voor een lichte, hartige lunch: snijd de grote quiches in 6 à 8 stukken. Voorzie 1 stuk per persoon en een kleine salade als bijgerecht (zie suggesties).

Voor een volwaardige maaltijd: snijd de grote taarten in 8 stukken. Voorzie 2 stukken per persoon en een kleine salade als bijgerecht (zie suggesties).

Voor een hartig buffet: snijd de grote quiches in 10 à 12 stukken. Voorzie 2 à 3 stukken per persoon.

3-Hoe onze quiches en taarten opwarmen?

De meegedeelde temperaturen zijn louter indicatief en kunnen variëren naargelang de gebruikte oven.

ZOUTE TAARTEN
Duo quiche = 8 tot 10 min op 180°C (voorverwarmde oven)
Kleine quiche = 10 tot 15 min op 180°C (voorverwarmde oven)
Grote quiche = 15 tot 20 min op 180°C (voorverwarmde oven)
Tomaat mozzarella op rösti bodem = 15 min op 160°C (voorverwarmde oven)

ZOETE TAARTEN
Grote appel crumble amandel = 10 min op 140°C (voorverwarmde oven)
Grote suiker taart = 10 min op 90°C (voorverwarmde oven)

4-Hoe worden onze taarten en quiches het best bewaard?

De bewaring van onze taarten hangt af van de ingrediënten en van wanneer u ze wilt opeten. Sommige producten worden het best koud bewaard, andere kunnen op kamertemperatuur worden bewaard:

IN DE KOELKAST
-Onze quiches en zoute taarten
-Onze wittekaastaarten op speculoos
-Onze bereidingen op basis van slagroom (merveilleux, aardbeientaart, banaan brésilienne, …)

OP KAMERTEMPERATUUR
-Onze chocoladetaarten (fijnproevers, brownie, zachte chocolade taart, …)

IN DE KOELKAST OF IN DE DIEPVRIES
-Onze taarten met Italiaanse meringue. Als u de taart een dag na de aankoop wilt opeten, bewaart u ze het best in de diepvries. Haal de taart twee uur op voorhand uit. Als u ze de dag zelf nog opeet, kunt u de taart gewoon in de koelkast bewaren.